Roodnoot – Roodnoot

U SESSIONS brengt unieke locaties in Utrecht in beeld, door artiesten uit te nodigen om er muziek te maken. Het doel is om iedereen een spotlight te bieden. Enerzijds de geweldige locaties die Utrecht te bieden heeft, en anderzijds de artiesten en video- en audiotechnici.

Roodnoot

Geïnspireerd door de vrijheid en openheid van een historische boerderij, genaamd Roodnoot, schreef Bob Barlag een EP in de zomer van 2018. De EP, waarop een gelaagde, dynamische mix van pop en folk te horen is, verscheen eind 2019. Kort na zijn stampvolle release show stond Roodnoot in het voorprogramma van Helge. De shows zijn intiem, oprecht en authentiek.

De Regisseuse 

Puck Cézanne van Biemen is een maker. Vanuit een grote nieuwsgierigheid in de wereld om haar heen en de wereld in haar, verdiept en drukt ze haarzelf uit met beeld en geluid. In associatieve gedachtesprongen hopt ze tussen verschillende disciplines: film, songwriting, theater, muziekproductie, fotografie. Ze zoekt naar het beste medium om te delen. Delen van haar verhaal, een gevoel, een observatie. Ontstaan vanuit zichzelf of vanuit de geluiden en stemmen die meer aandacht zouden mogen trekken. Via deze multimediale insteek en haar wetenschappelijke achtergrond (in 2019 afgestudeerd van de master filmstudies aan de UvA) kan ze op meta niveau de kern van een verhaal distilleren en nieuwe verbindingen tussen diverse vakgebieden creëren. Dit neemt de vorm aan van producties zoals videokunst installaties, soundscape design, muziek video’s en samenwerkingsverbanden met disciplines als beeldende kunst en theater. Afgelopen jaar werkte ze als hoofd muziekproductie en film aan de muziektheater-kunst installatie Menstruatie de Musical die afgelopen september in première ging. Tegenwoordig regisseert en filmt ze muziekvideo’s, werkt aan haar solo debut album onder de naam Cézanne en treed op met band Moon Collective.

Let the music tease your senses

Thijs Nieuwenhuis (Tease Music) studeert sinds 2017 Muziek & Technologie aan de HKU. Sindsdien is zijn liefde voor het vak nog meer gegroeid. Een paar jaar terug speelde hij zelf veel muziek, maar in de loop der jaren kreeg hij steeds meer interesse in het opnemen van muziek en live geluidstechniek bij optredens. 

Door technische kennis en ervaring met een flinke dosis creativiteit te combineren werd er al snel een ervaren geluidstechnicus geboren. Hij is graag achter de mengtafel te vinden, zo mixt hij al lang shows als front of house engineer in EKKO en ook voor o.a. de Utrechtse band FOSS. Ook is hij vaak in de studio aan het werk met opnames, mixage en sound design. Voor Thijs is geen uitdaging te groot. Ready to tease your senses?

ONDERBUIK

In de ONDERBUIK ontstaan nieuwe ideeën, nieuwe samenwerkingen en deze worden vervolgens bovengronds ten gehore gebracht. Als jonge maker is er helaas weinig plek om zowel op volle sterkte muziek te maken als rustig te kunnen werken in de je eigen ruimte. In de ONDERBUIK proberen wij in deze behoefte te voorzien en vinden we het belangrijk dat we ook als community elkaar inspireren.

Sinds 2019 beheert Stichting BUI in samenwerking met Ad Hoc Beheer de atoombunker van Lunet I in Utrecht als muzikale broedplaats. Sindsdien zijn er zo’n zestien muzikale makers actief en organiseren zij concerten en exposities op en in de atoombunker.

Lees hier een artikel van 3 voor 12 over de ONDERBUIK!

We want you!

Word je warm van U SESSIONS, dan zijn we opzoek naar jou.
We zijn structureel op zoek naar film- en geluidstechnici, regisseurs, muzikanten en natuurlijk unieke locaties.

Stuur ons gerust een bericht